آقای بازیگر، خانم ستاره؛ از شما بعید بود!
آقای بازیگر، خانم ستاره؛ از شما بعید بود!
آقای بازیگر، خانم ستاره؛ از شما بعید بود!
برترینا: این روزها تبوتاب سریالهای شبکه نمایش خانگی بیش از هر دوران دیگری به چشم میآید و در جای جای کوچه و خیابان، پوسترها و بیلبوردهای این سریالهای اغلب پرستاره را میبینیم. اتفاقی که وام گرفته از میل سلیقه مخاطب به سمت سریالهای اینترنتی هالیوودی در دنیا است و ظهور سرویسهای ارائه دهنده محصولات بصری (VOD ها) نظیر فیلیمو، نماوا، آیو و… و دسترسی آسان کاربران به این سرویسها باعث شده این تبوتاب تندتر شود و صد البته استقبال مردم از آنها هم بیشتر.
البته نباید از عوامل جانبی تشدید این اشتیاق صرف نظر کرد. ضعف رسانهی ملی در تامین محتوای جذاب برای بیننده قطعاً از دلایل اصلی رونق این سریالهاست. همچنین تغییر سلیقه مخاطب با تزریق فرهنگ سریالهای خارجی شبکههای ماهوارهای فارسیزبان که طی سالهای اخیر بخشی جدانشدنی از زندگی بخش قابلتوجهی از مردم بوده است. تهیهکنندگان و صاحبین سرمایه در این حوزه با سناریوهای شبهترکی و سانتیمانتال و استفاده حداکثری از محدودیتهای موجود در صداوسیما نهایت استفاده را از فضای ایجاد شده میکنند و کمتر چیزی که در این میان اهمیت دارد، کیفیت و ارزش اثر به عنوان یک محصول فرهنگی است.
داستانهای آبکی، نمایش صرف زندگی لوکس، عاشقانهبازیهای دور از واقعیت و همچنین بازیهای ضعیف ویژگی مشترک اکثریت این سریالهای پرزرقوبرق است. نکتهای که بهانه این گزارش شده، حضور عجیب و غیرمنطقی ستارههای باکارنامه و صاحب نام سینمای ایران در این سریالهای مبتذل است. بازیگرانی که با بازیهای درخشان و هنرنماییهای ماندگار به یاد مخاطب میآیند، با بازیهای دمدستی و ضعیف در این سریال، کارنامه و اعتبار خود را تحت تاثیر قرار داده اند. موضوعی که نشان میدهد، بهای تومان و ریال برای این عزیزان بالاتر از اعتبار و سبقه است. در این مطلب سعی داریم به بازیگرانی اشاره کنیم که حضورشان در این سریالهای زرد، عجیب و شوکهکننده بود و البته بازی ضعیفشان، ناامیدکننده.
حامد بهداد، سریال «دل»
عاشقانهای دیگر از منوچهر هادی! جملهای آشنا برای همه، از بس که بیلبورد و پوستر و تیزر خرج آن شده. کارگردانی که با کارهای پرحاشیه و پرزرقوبرق و البته پر از ستاره شناخته میشود. کارگردانی با کمدیهای پرفروش و سریالهای پرطرفدار، کسی که رگ خواب مخاطب را پیدا کرده است و همانطور که گفته شد، از سلیقه منحرفشدهی مخاطب، به بهترین نحو سواری میگیرد.
«دل» جدیدترین سریال منوچهر هادی است که ویژگیهای ذکر شده در آثار هادی در این سریال به اوج خود رسیده اند. حامد بهداد که قطعاً از ستارههای سینمای ایران است نقش اول مرد این سریال را بر عهده دارد. اکت ضعیف بهداد در همان سکانسهای اولیه سریال توی ذوق میزند و حتی هواداران پروپاقرص بهداد را هم راضی نمیکند.
سعید راد، سریال «دل»
ستاره سالهای دور سینما که از فاتحان گیشه سینمای قبل از انقلاب بود، یک نقشی فوقالعاده سطحی و دمدستی در این سریال دارد. آقای راد با آن استایل منحصربهفرد و چهره و صدای خاص خود قطعاً میتوانست برای انتخاب کار، دقت بیشتری داشته باشد.
بیژن امکانیان، سریال «دل»
یکی دیگر از بازیگران خوشنام سینما و تلویزیون ایران با سریال جدید آقای هادی پا به عرصه سریالهای شبکه نمایش خانگی گذاشته است و در این سریال نقش یک مرد بیتعهد و بلهقربانگو را بازی میکند. نقشی کاملاً سطحی با بازی سطحیتر آقای امکانیان.
لیلا حاتمی، سریال «نهنگ آبی»
لیلای سینما با کارنامه پربار و پرافتخاری که دارد، یکی از ضعیفترین نقشآفرینیهای خود را در آخرین سریال فریدون جیرانی به نمایش گذاشته است. «نهنگ آبی» شاید از لحاظ فیلمنامه و فرم به فاجعهگیِ سریالهای هادی نباشد، اما قطعاً اثر موفقی نبود و برای لیلا حاتمی یک شکست بزرگ محسوب میشود.
همایون ارشادی، سریال «مانکن»
بازیگر نقش اول یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران، در سریال جدید حسین سهیلیزاده یک نقش دستهچندم را بازی میکند. در حدی که در ابتدای تماشای ورود ایشان به سریال نمیخواهید باور کنید همایون ارشادی در حال ایفای آن نقش است! آقای ارشادی با طعم گیلاسِ خود چه میکنید؟
حسین پاکدل، سریال «مانکن»
دبیر چندین دوره جشنواره فیلم فجر با سابقه حضور در تئاترهای ماندگار و کارنامه هنری پربار، نقش یک ورشکستهی زندانی را در سریال «مانکن» بر عهده دارد. البته سناریوی بیدروپیکر این سریال در نمایش ضعیف این کاراکتر بیتاثیر نیست، ولی قطعاً حسین پاکدل با بازی در این نقش به خودش ظلم کرده است.
مریلا زارعی، سریال «مانکن»
حضور ستاره خلاق و خوشنام سینما که با بازیهای درخشان خود در آثار بزرگ سینمایی شناخته میشود، در یک سریال شانهتخممرغی، خودش به اندازه کافی سقوط آزاد محسوب میشود، حالا شما بازی واقعاً بد را به این سقوط اضافه کنید. مریلا زارعی در مانکن، حتی سایهی نقشهای متوسط خود در سینما هم نیست.
محمدرضا فروتن، سریال «مانکن»
به عنوان یک علاقهمند به سینما، وقتی دیدم محمدرضا فروتن پس از سالها دوریجستن از عرصه هنرهای نمایشی در یک سریال حضور دارد، بسیار خوشحال شدم که قرار است دوباره از بازی این ستاره لذت ببرم، اما این اشتیاق، تبدیل به یأس محض شد. شخصیتی بیهویت که ادای پدرخواندهها را درمیآورد، با نقشآفرینی عجیب و غیرقابلدرک محمدرضا فروتن، یک ترکیب ناامیدکننده را خلق کردهاند که باعث شده، بخاطر خراب نشدن تصویر خوشایندی که از ستاره سالهای نهچنداندور سینما داریم، دور این سریال و البته باقی سریالهای نمایش خانگی را خط بکشیم!
دیدگاه خود را بگذارید